Eliana Radulescu - Mediafax
26593 vizualizări 10 mar 2015

După criticile venite din partea membrilor Comisiei juridice, Remus Cernea a replicat: "Ştim bine că nu există nici un fel de obiecţie în afara unui astfel de proiect decât prejudecăţile de ordin homofob şi conservatorisme de inspiraţie religioasă. Legea de faţă ar trebui să fie în unanimitate de către Parlament, să vină în întâmpinarea unor oameni care chiar sunt în nevoie şi ale căror drepturi nu sunt recunoscute în ţara noastră".

El le-a cerut senatorilor să dea un vot favorabil acestui proiect, care vine în întâmpinarea unor oameni "care sunt în nevoie şi ale căror drepturi nu sunt deloc recunoscute, deopotrivă heterosexuali sau persoane de acelaşi sex".

Potrivit proiectului, singurele condiţii pentru partenerii care încheie un parteneriat civil sunt să aibă cel puţin 18 ani împliniţi, cel puţin unul dintre ei să fie cetăţean român sau cetăţean străin sau apatrid cu domiciliul în România şi niciunul dintre parteneri să nu fie căsătorit sau parte într-n alt parteneriat civil.

De asemenea, contractul de parteneriat civil se încheie în formă autentică, se semnează de către cei doi parteneri în faţa notarului public din circumscripţia Curţii de Apel pe raza localităţii în care cel puţin unul dintre parteneri îşi are domiciliul şi se înregistrează într-uj registru special numit "Registru opentru evidenţa parteneriatelor civile", ţinut la notarul respectiv.

Pe de altă parte, se mai arată că, la momentul încheierii contractului, partenerii pot opta între: comunitatea legală, separaţia bunurilor sau comunitatea convenţională.

 

SONDAJ: Sunteţi de acord cu parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex?

Introdu numarul din imagine:

Citește și: