Sorina Ionaşc
35566 vizualizări 4 iun 2014

Victor Ponta nu a spus niciodată că va candida la cea mai înaltă funcţie în stat, asta deşi liderii PSD l-au tot propulsat, mai ales în ultima perioadă. De exemplu, Ion Iliescu a spus că Ponta va fi obligat să candideze, fie ca vrea, fie că nu vrea.

De altfel, în sondaje premierul Victor Ponta este cel mai bine cotat candidat, cel puţin la capitolul încredere. Iar în campania pentru alegerile europarlamentare, laitmotivul discursurilor sale, pentru fiecare judeţ în parte, a fost „nu voi candida la prezidenţiale decât dacă mă susţineţi şi voi”.

La polul opus, partidele de dreapta au decis unificarea cât mai rapidă şi desemnarea unui candidat unic la alegerile prezidenţiale. După cum au anunţat atât preşedintele PDL, Vasile Blaga, cât şi preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, fiecare partid va face o serie de cercetări sociologice şi va propune un candidat, urmând ca acestea să fie comparate şi, ulterior, să se ajungă la cea mai bună variantă pentru Cotroceni.

În cele mai recente sondaje, preşedintele interimar al liberalilor, Klaus Iohannis, este singurul care i-ar face faţă premierului Victor Ponta, cu şanse reale de a-l învinge în cel de-al doilea tur.

Liberalii vor avea un congres extraordinar pe 28-29 iunie, urmând ca partidele de dreapta să desemneze candidatul oficial pentru Cotroceni până pe 1 august. Pe partea stângă, PSD va avea congresul abia la începutul lunii septembrie.

Voi cu cine aţi vota la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta sau Klaus Iohannis?

Cu cine aţi vota la alegerile prezidenţiale?

Citește și: