43 vizualizări 29 oct 2019

Potrivit ANM, începînd de marţi de la ora până vineri la ora 10:00, vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului, apoi în toată ţara.

Se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor.

La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala şi în regiunile estice, sudice şi sud-vestice, amplificând senzaţia de rece.

În sudul şi centrul ţării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitaţii mixte.

Vineri dimineaţa, temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a ţării, precum şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

 

Meteorologii anunţă vreme rece, cu temperaturi maxime de 5 grade

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală, fiind anunţate temperaturi scăzute cu maxime de 5 grade şi minime de 2 grade pentru ziua de joi. ANM anunţă şi ploi temporare cu vânt care va amplifica senzaţia de rece.

De marţi până miercuri dimineaţă, temperaturile vor scădea uşor, iar maxima va fi de 17-18 grade. Temperatura minimă va fi de 8-10 grade. Cerul va avea înnorări, iar spre sfârşitul nopţii va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, anunţă ANM.

Meteorologii anunţă vreme rece şi pentru ziua de miercuri, când maxima va ajunge la 10 grade.

„Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (cu viteze la rafală în jurul a 45 km/h) amplificând senzaţia de rece. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade”, mai arată ANM.

Pentru ziua de joi, meteorologii anunţă vreme închisă şi deosebit de rece, temperatura maximă urmând a se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă în jurul a 2 grade.

„Îndeosebi ziua temporar va ploua, iar vântul va avea intensificări (cu viteze la rafală de 45… 50 km/h) amplificând senzaţia de rece”, se mai arată în sursa citată.

 

Citește și: