23 vizualizări 29 nov 2019

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, plouă torenţial pe tronsonul kilometric 105 (localitatea Drajna, judeţul Călăraşi)-190 (localitatea Medgidia, judeţul Constanţa) al Autostrăzii A2.

Poliţiştii susţin că în aceste zone există pericol de acvaplanare.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu atenţie şi cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire şi să se asigure temeinic înainte de fiecare manevră.

 

Vreme mai rece

„Chiar de miercuri s-a schimbat vremea. Ciclonul care a adus precipitaţiile din Italia şi din sudul Elveţiei şi sudul Austriei, adică au fost ploi si partea alpină au fost ninsorile consistente. Acest ciclon s-a declanşat încet încet către est şi iată că în curusl zilei de mâine, ploile aduse de acesta ajung şi la noi în ţară. Vor intra prin sud-vestul României şi se vor extinde în toate regiunile. Pentru că vor intra prin sud-vest, cantitatea mare de precipitaţii va cădea acolo. Acestea pot ajunge şi la 30 de litri pe metru pătrat. Este o cantitate destul de importantă.

Totodată, avem parte şi de o răcire a vremii. Vorbeam săptămâna trecută despre un anticiclon, provenit din centrul Asiei, este un aşa-zis anticiclon centrasiatic de iarnă, aduce aer foarte rece în mişcarea sa către estul Europei şi ne atinge periferic şi pe noi.
Odată cu scăderea temperaturilor, ploile de la munte se vor transforma în ninsoare. Pe parcursul zilei de joi s-ar putea depune strat consistent de zăpadă la peste 1.500 de metri altitudine pentru ca în timpul nopţii lapoviţa şi poate chiar şi fulgi de zăpadă să apară şi la altitudini şi mai mici. Deci joi noaptea s-ar putea să vada fulgi de zăpadă şi cei din Subcarpaţii Moldovei sau în estul Transilvaniei, Pentru restul, în special ploi. Maximele de vineri şi de sâmbătă vor fi de 3-13 grade. Iată, ne vom îndrepta spre temperaturile normale pentru această perioadă din an”, a spus Simona Căpşună, meteorolog

„Prognoza pe luna decembrie indică faptul că în România temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale. Iată un debut al iernii mai cald decât ar fi normal şi destul de puţine precipitaţii. Cu siguranţă, vor fi predominant ploi. În prima parte a lunii, nu vine iarna”, a anunţat Simona Căpşună, meteorolog Digi24.

 
 

 

Citește și: