Gandul.info
Firuta Flutur
4678 vizualizări 20 sep 2017

UPDATE 18:00 Mai multe străzi din Târgu Jiu (judeţul Gorj aflându-se sub atenţionare de cod portocaliu de vijelii) au fost inundate, după o ploaie torenţială. În Târgu Cărbuneşti, trei acoperişuri au fost luate de vijelie, iar într-unul din cazuri, rafala a purtat bucăţi din acoperiş până într-un apartament de peste drum. Nu s-au înregistrat victime.

UPDATE 17:32 Două persoane au murit, în judeţul Vaslui, care se află sub atenţionare cod portocaliu de vijelii, după ce au fost lovite de fulgere. Potrivit ISU Vaslui, este vorba de doi bărbaţi, care se aflau pe câmp, unul fiind cioban, iar altul lucra în vie.

Avertizarea cod portocaliu de vijelii a intrat în vigoare, la ora 16.00, şi expiră joi, la ora 10.00, vizând judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău.

Meteorologii avertizează că în aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 l/mp.

Restul ţării, cu excepţia judeţelor Constanţa şi Tulcea, au intrat deja sub avertizare cod galben de ploi torenţiale şi vânt puternic, avertizarea fiind valabilă până joi, la ora 21.00.

Potrivit ANM, în aproape toată ţara vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice.

Cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi cu precădere în nord-vestul ţării şi în zona Carpaţilor Occidentali pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h şi vijelii.

Citește și: