Nicolae Oprea
1860 vizualizări 27 ian 2019

Vremea se încălzeşte rapid. Marţi şi miercuri, în sud-estul ţării, temperaturile vor ajunge la 14 grade Celsius. Odată cu încălzirea vremii, se va topi şi poleiul de pe străzi.

”Temperaturile cresc în următoarea periodă, mai ales în partea sud-estică a ţării, îndeosebi în Dobrogea, unde vom avea temperaturi şi de 14 grade Celsius, în zilele de marţi şi miercuri. Deci temperaturi cu 10 grade mai mari faţă de normal. În rest, cresc temperaturile, dar nu aşa de spectaculos ca în Dobrogea. În Bucureşti, luni vor fi cam 3-5 grade, marţi 5-7 grade, iar miercuri 7-9 grade,” anunţă Mihai Huştiu, meteorolog de serviciu în cadrul Admnistraţiei Naţionale de Meteorologie.

De marţi, revin precipitaţii în toate zonele ţării, însă poleiul se va depune doar izolat.

”Momentan nu mai aşteptăm precipitaţii, avem o ameliorare în acest sens, până luni seară, când vor fi ploi, dar pe partea vestică a ţării. Şi izolat ar putea să apară din nou poleiul, dar nu depuneri semnificative ca până acum. De marţi, vor fi precipitaţii în toate zonele ţării şi ninsori la munte, la peste 1.400 de metri. Izolat, ar mai putea să apară poleiul, dar nu la intensitatea celui de acum,” mai spune Huştiu.

Duminică noapte, în Bucureşti, vor fi temperaturi negative, de minus 4 grade.

Harta meteo 27 ianuarie 2019

 

Citește și: