PROGNOZA METEO - COD ROŞU. ANM va emite, la ora 15:00, un cod roşu de ninsori şi viscol pentru judeţele Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea, valabil până la ora 21:00, a anunţat Ion Sandu, directorul general al instituţiei. „Avertizarea cod roşu va fi valabilă de la ora 15.00, din cauza cantităţilor mari de zăpadă şi a vitezei vântului”, a spus Sandu.

În zonele afectate se înregistrează ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero

Este pentru prima dată în istoria României când este emis codul roşu. Directorul ANM a arătat că, în 2012, când au fost de asemenea înregistrate mari cantităţi de zăpadă, nu erau întrunite simultan toate condiţiile pentru emiterea unei astfel de avertizări deşi viscolul a fost mai puternic.

În celelalte zone fenomenele meteo vor scadea în intensitate. Judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, municipiul Bucureşti, Ilfov şi Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben începând cu ora 21:00 , iar judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt şi Dolj vor ieşi de sub codul galben tot duminică, la ora 21:00.

Judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău. Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa vor fi în cod portocaliu până luni dimineaţa, la ora 9:00.

 

Citește și: