Departamentul Social - Mediafax
692 vizualizări 10 mar 2019

Meteorologii au emis o atenţionare cod portocaliu de vânt pentru judeţele Buzău, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Viteza vântului la rafală va atinge şi depăşi 120 de kilometri pe oră şi la altitudini înalte va spulbera zăpada.

Alte 21 de judeţe din Muntenia, Transilvania şi Moldova sunt sub cod galben de vânt.

Acoperiş luat de vânt în Braşov

Copaci căzuţi şi acoperişuri luate de vânt în Braşov

Mai mulţi copaci şi bucăţi de acoperiş au căzut, duminică, în municipiul Braşov şi pe drumurile din judeţ. Nu s-au înregistrat victime, dar pompierii recomandă populaţiei să rămână în spaţii care să le asigure protecţia, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că pompierii au intervenit pentru a da jos o bucată de tablă care risca să cadă de pe Trezoreria Braşov, pe strada M. Kogălniceanu.

Au căzut copaci în localităţile Teliu şi Harman, precum şi pe DN 73 A între Predeal şi Râşnov.

Copac doborât de vânt în judeţul Braşov

Pompierii intervin şi pe strada Prunului, din oraş, pentru a îndepărta elemente de acoperiş desprinse din cauza vântului, de pe bloc.

Acoperiş luat de vânt în Braşov

”Recomandăm persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere şi în cazul parcării autovehiculelor. De asemenea, este bine să se sisteze activităţile desfăşurate în spaţiu deschis sau la înălţime, să fie închise toate ferestrele locuinţelor, să fie evitaţi stâlpii sau firele căzute la pământ. Recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care să asigure protecţia”, a spus Sfreja.

Acoperiş luat de vânt în Braşov

Vreme deosebit de caldă în Bucureşti

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală de duminică până luni seară, precizând că vremea se va menţine în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă, cu valori termice de 18-21 grade Celsius, chiar dacă luni temperaturile vor scădea uşor.

Duminică, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va avea intensificări temporare în cursul zilei şi din nou în a doua parte a nopţii, cu rafale în general de 45-55 km/h. Temperatura maximă va fi de 20- 21 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius.

Luni, vremea deosebit rămâne deosebit de caldă pentru această dată, deşi temperatura aerului va scădea uşor faţă de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va continua să prezinte intensificări, mai ales în prima parte a zilei, cu viteze la rafală în general de 45...55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade Celsius.

 

Citește și: