Daniela Timofti
529 vizualizări 30 iun 2018

“Ploile vor continua în prima zi de weekend,” a declarat pentru Mediafax Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu ANM. ”Vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat, căderi de grindină. În general, cantităţile de apă vor ajunge la 25 de litri pe metri pătraţi şi izolat, la 40-50 de litri pe metrul pătrat. Până sâmbătă, la ora 23:00, intră în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente în Moldova şi zona Carpaţilor Orientali. Aici se vor acumula cantităţi de apă de 50 de litri pe metru pătrat şi izolat, 60-70 de litri.” 

Duminică, ploile se vor restrânge şi vor scădea din intensitate.

“Va ploua izolat şi în judeţele care nu se află sub cod galben sau portocaliu, însă pe arii mai restrânse şi intervale mai scurte de timp. (...) Sâmbătă, temperatura maximă va fi de 26-27 de grade Celsius. (...) Duminică, vremea se va ameliora. Ploile vor scădea în intensitate şi se vor restrânge. Temperaturile vor scădea destul de mult. Vor fi 17 grade Celsius în nordul Moldovei, iar în partea de sud, 25 de grade”, anunţă meteorologul.

Vreme ploioasă şi rece în Bucureşti

În Bucureşti, va fi vreme răcoroasă pentru această perioadă.

“În weekend, va ploua slab în Capitală,” informează Mirela Polifronie. ”Temperaturile vor fi în scădere. Sâmbătă, vor fi 25-26 de grade Celsius, iar duminică, în jur de 23 de grade. O vreme mai rece decât în mod normal”, informează ANM.

Vremea va fi RĂCOROASĂ şi pe litoral, unde temperaturile maxime nu vor depăşi 18 grade Celsius. La munte, s-ar putea chiar să ningă.

“În zona de munte, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi vijelie, cantităţi de apă însemnate şi chiar grindină. Nu este exclus ca la peste 1.800-2.000 de metri, în Carpaţii Meridionali, precipitaţiile să se transforme în lapoviţă şi ninsoare. Pe litoral, tot vreme instabilă. În aer, vor fi în jur de 18 grade Celsius, iar apa mării va avea în jur de 20 de grade”, a declarat Mirela Polifronie.

 

Citește și: