Cerul se va înnora treptat şi vor fi precipitaţii, predominant ploi, local în jumătatea de sud a ţării, şi pe arii restrânse în restul teritoriului. În zona de munte vor fi precipitaţii mixte. La munte vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80...90 km/h, iar în zona înaltă, mai ales a Carpaţilor Orientali şi Meridionali, se vor depăşi 100...120 km/h. La altitudini de peste 1800 m, temporar va ninge viscolit. Intensificări temporare ale vântului se vor semnala şi în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50...60 km/h, iar în Moldova şi Transilvania, rafalele vor atinge 60...70 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 7 şi 19 grade.

Vremea în Bucureşti

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată, deşi temperatura aerului va fi în scădere faţă de intervalul precedent. Cerul va fi temporar noros şi în orele serii va ploua. Vântul va continua să prezinte intensificări, mai ales în prima parte a zilei, cu viteze la rafală, în general, de 45...55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Cod portocaliu de vânt în Suceava, Neamţ şi Buzău; cod galben de vânt în alte 9 judeţe

Meteorologii au instituit cod portocaliu de vânt în zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ şi în câteva localităţi din Buzău. Alte 9 judeţe sunt sub cod galben de vânt.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ şi câteva localităţi din Buzău sunt sub cod portocaliu de vânt luni, până la ora 10.00.

Viteza vântului va ajunge la rafală la 140 de kilometri pe oră.

De asemenea, judeţele Braşov, Alba, Covasna, Harghita şi Sibiu sunt sub avetizare cod galben de vânt până la ora 9.00, viteza vântului ajungând la rafală 70 de kilometri pe oră, iar judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare până la ora 8.00, cu viteze ale vântului de 70 de kilometri pe oră

Citește și: