1158 vizualizări 3 mai 2014

VREMEA. Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea emisă anterior, atenţionând că duminică, între orele 01 şi 11.00, în judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Gorj va ploua torenţial şi se vor cumula cantităţi de apă de peste 50 - 60 de litri pe metru pătrat.

Alte 19 judeţe - Dolj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Sibiu, Hunedoara, Timiş, Alba şi, parţial, Arad, Bihor, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Braşov şi Vrancea - vor fi, de sâmbătă, ora 22.00, până luni, la ora 09.00, sub avertizare cod galben.

În judeţele avertizate cu cod galben vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat căderi de grindină, îndeosebi în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 50 de litri pe metru pătrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică în Banat, Oltenia şi nord-vestul Munteniei, iar în cursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni şi în sud-vestul Transilvaniei, nordul Munteniei, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi local a Carpaţilor Orientali.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în celelalte regiuni, dar pe intervale mai scurte de timp, a precizat ANM.

Citește și: