Roxana Rosu
462 vizualizări 20 apr 2019

În acest sfârşit de săptămână, vor fi înnorări în cea mai mare a intervalului, şi temporar, va ploua pe arii restrânse ziua şi local noaptea în regiunile nordice, nord-vestice, la deal şi la munte, şi pe spaţii mai mici, cu o probabilitate mai mare în regiunile centrale şi sudice.

"Sezonul de primăvară se caracterizează prin alternanţa acestor zile cu ploi şi cele cu cer mai senin, practic din datele de care dispunem în acest moment, vremea s-ar mai ameliora sub aspectul precipitaţiilor, undeva din data de 25-26 aprilie", a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu ANM, Oana Catrina.

În ceea ce priveşte regimul termic, nu vor exista variaţii semnificative faţă de ziua de vineri, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 22 de grade Celsius, iar minimele între 3 şi 9 grade Celsius, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei.

"În ceea ce priveşte evoluţia vremii în ţară, în acest weekend nu scăpăm de ploi, nici de înnorări. Sâmbătă, vor fi înnorări mai accentuate în prima parte a intervalului în Sudul, Estul şi Centrul ţării, iar noaptea cu precădere în jumătatea nordică a teritoriului, însă doar pe arii restrânse, trecător va ploua slab", a mai spus Oana Catrina.

În Bucureşti, în weekend ne aşteaptă o vreme capricioasă de primăvară.

"Vor fi perioade cu înnorări şi trecător ploi slabe. Sâmbătă, în prima parte a intervalului, trecător vor fi posibile ploi slabe, iar duminică, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a zilei şi în orele serii să plouă, vorbim de ploi slabe, ploi ce vor avea şi caracter de aversă, posibil însoţite de descărcări electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat. Din punct de vedere termic, în continuare, valorile de temperatură se vor situa sub cele climatologic specifice datei. Sâmbătă, la orele prânzului, se vor înregistra în jur de 14 grade Celsius, în noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi 5-6 grade, iar duminică 15-16 grade, în timp ce în noaptea de duminică spre luni, mercurul din termometre va coborî spre 6 grade", a mai precizat reprezentantul ANM.

La munte, la altitudini mari, de peste 1500 de metri, sunt aşteptate şi precipitaţii sub formă de ninsoare, dar neînsemnate cantitativ.

La începutul săptămânii viitoare, nu vor fi variaţii termice faţă de cele din weekend. Astfel, la început de săptămână se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 10 şi 22 grade Celsius, cu 15 grade în Capitală, dar ploile vor continua.

Citește și: